Kursöversikt

Välkommen till Affärsplanering för tillväxtföretag, 7,5 hp H19

Kursen erbjuder kunskap i att skapa och utveckla tillväxtaffärer med särskild betoning på praktiska färdigheter i att ta fram ett affärskoncept för startups. Du får kunskaper i hur du skapar ett tydligt värdeerbjudande med din potentiella kund i fokus. Kursens syfte är att studenten utvecklar kunskaper och färdigheter kring skapandet och utvecklandet av tillväxtaffärer, genom tillämpning av de olika moment som ligger bakom en affärsplan.

Undervisningen ges i form av obligatoriska workshops som syftar till att genom ett aktivt deltagande öka kunskapen kring frågor som bl.a. rör team-sammansättning, finansiering och hur man praktiskt startar ett företag.
Kursen innehåller en webbaserad lärplattform, obligatoriska workshops samt en process för inlämning av en affärsplan. Aspekter som behandlas i kursen är: affärsidé, kundnytta & affärsmodell, ledningsgrupp & organisation, marknadsföringstrategi, entreprenören som ledare, försäljning, Lönsamhetsbedömning, redovisning & finansiering, hållbart företagande samt genomförandeplan och risker.

Introduktion till kursen och första föreläsning: 

Kursen ges i samarbete med Venture Cup och info om kursupplägg och schema publiceras på: http://www.venturecup.se/kurs/

 

Kursplan

Litteratur

Schema

Studieanvisningar

Kursansvarig:
Johan Brink johan.brink@handels.gu.se

Kursadministratör:
Petri Ruotsalainen student.es@handels.gu.se

Studievägledare:
Tanja Feltsen svl.es@handels.gu.se

 

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum