Kursöversikt

Välkommen till kursen Översikt, anatomi, vävnad, cell

Läkarprogrammet T1 - LÄG012              

 

Hej!

Kursen börjar med upprop kl. 09.00, måndagen den 9 september 2019 i hörsal Arvid Carlsson, Academicum, Medicinaregatan 3.

Närvaro vid uppropet är obligatorisk. Den studerande ansvarar själv för att ta reda på tid och plats för kursupprop. Dispens från närvaro vid kursupprop kan endast ges av kursansvarig. Sådan dispens förutsätter att den studerande själv i god tid före uppropet inkommit med legitimt skäl att inte delta i uppropet. Den student som, utan att ha erhållit dispens, uteblir från kursupprop riskerar att förlora sin kursplats.

Det är endast vid uppropet du kan ta del av värdefull information om vilket ansvar som studenter, kursledning och administrationen har i relation till kursens innehåll, upplägg, omfattning, tentamen, gruppindelning etc. Det är därför mycket viktigt att närvara, då denna information är nödvändig för att kunna planera och utföra sina studier ordentligt.

Som läkarprogramstudent kan du webbregistrera dig på alla kurser, förutom de två första på termin 1 (LÄG016, ”Introduktion och Tidig yrkeskontakt A”, samt LÄG012, ”Översikt – anatomi, vävnad, cell”). Registrering på kursen görs av kursadministratören efter uppropet, dvs under måndag förmiddag. Då får du också åtkomst till  övriga sidor här i Canvas. Om frågor kring registrering och/eller gruppindelning, kontakta kursadministratör Ann Ljungblom.

Nedan hittar du schema, kursplan, litteraturlista och studiehandledning. Du hittar även kontaktinformation till kursledning och administratör.

 

Schema (uppdat 190930)

Schemalänk Time Edit 

Kursplan

Litteraturlista 

Studiehandledning (bilagor hittar du i mappen "Filer-> Kursöversikt->Studiehandledning")

Kontaktinformation

Karta över Medicinareberget och Medicinarelängan

 

Ansökan om tillgodoräknande av delmoment: Du kan ansöka om tillgodoräknande av delmoment till och med vecka 37, dvs kursens första vecka. Skicka en skriftlig redogörelse med underlag till kursansvarig Magnus Braide, använd blanketten nedan.

Ansökan TG del av kurs.pdf

 

TENTAMENSRESULTAT 

Då det i Canvas inte går att göra öppna anslag, ex i samband med publicering av tentamensresultat, lägger vi denna information här under kursöversikten. 

Tentamensresultat från 11 oktober 2019.

Du kan hämta ut din tenta på kursexpeditionen, Medicinaregatan 7B . Ta med giltig legitimation eller GU-kort. 

2019-12-04: Nu finns resultatet från omtentamen. 

Resultat omtentamen 2019-11-23.pdf

 

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum