Kursöversikt

 

Välkommen till EHG300, fördjupningskurs i ekonomisk historia V20

Kursen ger fördjupade ämneskunskaper samt vidgad förmåga till självständig diskussion och kritisk bearbetning av skilda teoretiska perspektiv och metodologiska problem. Kursen består av tre delmoment: en kurs i kvantitativa metoder för ekonomisk historia, en kurs som är inriktad på kvalitativa metoder och tolkningar samt en kandidatuppsats. Kursen som helhet tränar färdigheten att planera och genomföra ett självständigt samhällsvetenskapligt arbete.

Välkomstbrev till antagna studenter skickas under första veckan i januari. Brevet skickas till den mailadress som är registrerad på antagning.se.

Göteborgs universitet erbjuder särskilt pedagogiskt stöd (Länkar till en externa sida.)Länkar till en externa sida. till studenter med funktionsnedsättning och dyslexi. Det är viktigt att du i god tid ansöker om stöd, samt före kursstart kontaktar vår studievägledare för att planera dina studier hos oss.

Som universitetsstudent omfattas du av såväl rättigheter som regler. Vi råder dig att läsa igenom Regler för studier  (Länkar till en externa sida.)Länkar till en externa sida.och Regler vid examinationer (Länkar till en externa sida.)Länkar till en externa sida.. Besök gärna Studentportalen för att läsa mer.  

Kursplan

Litteratur

Schema

 

 

Kontaktpersoner

Kursansvarig: Per Hallén  per.hallen@gu.se

Kursadministratör: Petri Ruotsalainen student.es@handels.gu.se

Studievägledare: Tanja Feltsen  svl.es@handels.gu.se 

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum