Kursöversikt

Information om omtentamen med anledning av Covid-19

Hej,
Här följer viktig information för er som skall göra omtentan den 25 april. Den sker i hemmiljö via vårt vanliga system för digitala salstentamina (DISA).

OBS! Anmälan via Ladok krävs. DISA och Ladok är sammankopplade, för att du skall kunna få ditt betyg ifrån tentan krävs därför anmälan via Ladok. Om du har missat att anmäla dig till tentan, mejla till: margareta.johansson@handels.gu.se allra senast i morgon bitti, den 22 april kl. 09.00.

Teknikkrav: Innan tentan behöver du kontrollera noga att din dator fungerar med DISA. På informationssidan om DISA så finns en länk till demotenta, se https://studentportal.gu.se/e-tjanster/skriva-salstentamen/skriva-digital-salstentamen?skipSSOCheck=true. I och med att vi inte kommer att använda Safe Exam Browser (som ställer specifika krav på användarens utrustning), så ska det vara lättare för dig att använda din egen dator för DISA-tentan än vad det är i tentasalarna.

Om tentans utformning: Tentan består av två delar, en med flervalsfrågorna och en med essäfrågorna. Av tekniska skäl är de uppdelade i två ”aktiviteter” i DISA och Ladok. Den del som du har anmält dig till i Ladok är essädelen. Vi kommer att anmäla dig i Ladok så att du får tillgång även till den nyskapade flervalsdelen. Observera att det är olika anonymitetskoder i de två olika delarna. Detta har dock ingen praktisk betydelse, utan du loggar in som vanligt i DISA via Studentportalen för att nå båda tentadelarna. Flervalsdelen börjar kl 9.00 och stängs kl 9.40, vilket ger några minuter att svara på varje fråga. Essädelen öppnar sedan kl 10.00 och stängs kl 13.00.

Betygen från tentan: För att få G (50 % rätt) på hela tentan behöver du ha G på bägge delarna, både flerval och essädelen. Detsamma gäller för VG (75 % rätt), det krävs VG på både delarna. Poängen räknas alltså separat på de två delarna. För dig som får bonuspoäng så läggs dessa till essädelen.

Frågor: kontakta studievägledningen (margareta.johansson@handels.gu.se eller DISA-supporten vid oklarheter.

Vi önskar er lycka till med både tekniken men framförallt att visa er kunskap på tentan,
Rebecka, Per (kursansvariga) och Margareta

-------------------

 

Välkommen! 

Kursen startar den 20 januari klockan 8.15 i sal C22, Handelshögskolan, Vasagatan 1. Obligatorisk närvaro.

Undervisningen på delkursen Organisation och ledarskap består till stor del av seminarier och handledning som genomförs i grupp. Det finns fyra olika grupper. Du väljer själv vilken av grupperna du vill tillhöra genom att klicka på "Personer" här till vänster, och därefter "Grupp". Du ansluter där till någon av grupp 1-4. Det kan vara max 55 personer per grupp. Först till kvarn.

KursplanLänkar till en externa sida.

Studieanvisning

LitteraturlistaLänkar till en externa sida.

Preliminärt schema

Studiemiljö och reglerLänkar till en externa sida.

Översikt över Handelshögskolans lokalerLänkar till en externa sida.


Läs viktig information om tentamensregler Länkar till en externa sida.och digital salstentamen, DISALänkar till en externa sida.!
Ordinarie tentamen (digital salstentamen, DISA): 20 februari kl. 8.00-12.00, Skrivsalen, Viktoriagatan 30
Omtentamen (digital salstentamen, DISA): 25 april kl. 9.00-13.00, Skrivsalen, Viktoriagatan 30

OBS! Den 25 april 2020 kl. 9.00-13.00 ges även en sista omtentamen för studenter som har läst Organisation och ledarskap inom FEG100 t.o.m. HT19 och som där är klara med rapporten. Efter detta tillfälle kommer även tidigare studenter att examineras enligt den nya kursplanen och kurslitteraturen på Organisation och ledarskap. Anmälan till tentan enligt den gamla modellen är öppen i Ladok 4 april-17 april. Om du har behov av att skriva den gamla tentan, men inte kan anmäla dig, kontakta Margareta Johansson.

OBS! Du måste vara anmäld till tentan för att kunna tentera.
Du anmäler dig till tentamen via LadokLänkar till en externa sida. mellan 3 veckor före och 8 dagar före tentan.
Använd dator, inte telefon, när du anmäler dig till tentan.
Läs viktig information om tentamensregler Länkar till en externa sida.och digital salstentamen, DISALänkar till en externa sida.!
Tentamensresultat anslås senast 15 arbetsdagar efter tentan och du kan då också se din rättade tenta i DISA.

 

Obligatoriska tillfällen: Ja (Se schema)

 

Kursansvariga: Rebecka Arman och Per Thilander (se Diskussioner för att få svar på vanliga frågor)

Kursadministratör: Margareta Johansson
Tel. 031-786 2013

Kursombud: Ellinor Bernsro ellinor@bernsro.com

 

Vanliga frågor

Q: Vilken upplaga av Blomberg gäller? A: Både 2017 och 2019 går bra, det är lite som skiljer dem åt.

Q: Vilken är kurslitteraturen? A: Blomberg är huvudboken med artikeln av Wageman et al (2012) som viktigt komplement, samt metodboken av Patel och Davidsson som också krävs och kommer på tentan. Obs! Blomberg innehåller annan teori och framförallt en helt annan struktur än Organisation och Organisering (den gamla boken).

Q: Vad händer om jag missar något av de obligatoriska tillfällena (i början eller slutet av kursen)? A: Du hittar en kompletteringsuppgift på CANVAS.

Q: Hur skapas grupperna och hur vet jag vilka seminarier jag skall gå på? A: Du väljer själv din grupp, det är fyra seminariegrupper, på CANVAS. Först till kvarn, max 55 studenter i varje. Inom seminariegruppen bildas sedan arbetslag, vid första rapportseminariet (introduktionen).

Q: Hur gör jag om jag valt en grupp och vill byta? A: Hitta någon att byta med i klassen och kontakta sedan kursadministratören via mejl för att bli flyttad på CANVAS. Om du byter tillfälle för litteraturseminarierna behöver du kontakta läraren för seminariet, så att du får rätt närvaro (och bonuspoäng).

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum