Kursöversikt

BMA124 H20 Histopatologisk visualiseringsmetodik för ljusmikroskopi

 

mikroskop[9297].jpg 

Välkommen till Kurs BMA124

Histopatologisk visualiseringsmetodik för ljusmikroskopi 7,5 hp 

                                                                                                               

Kursen ges på avancerad nivå och syftar till att ge fördjupade kunskaper inom preparerings- och visualiseringsmetodik. Kursen kan användas som fortbildning eller i tex en masterexamen. 

Kursen är både teoretisk och praktisk och varje student kommer att arbeta med en egen projektuppgift. På grund av Covid-19 kommer de teoretiska delarna av kursen att ges digitalt via Zoommöten och videoinspelat material.

 

Kursperiod 2020-10-01 - 2020-12-03

Kursstart: första Zoom-mötet är måndagen den 5/10 kl. 10.00 länk till samtliga Zoom-möte hittar du på TimeEdit-schemat. Vi kommer då bl.a. att introducera kursen och kontrollera att vi har kontakt med alla kursdeltagare.

Registrering till kursen sker i Ladok. Efter registrering har ni tillgång till lärplattformen Canvas kursaktuella sidor.

 

Upplägget på kursen fodrar att du som student är aktiv med uppgifter mellan varje kursdag. 

På lärplattformen Canvas, under rubriken "Moduler" finner ni de olika veckornas struktur. Där finner ni  föreläsningshandouts och annat skriftligt material. Där finner ni även inspelade föreläsningar.

Vi uppmanar alla kursdeltagare att så snart som möjligt orientera sig om lärplattformen Canvas https://studentportalen.gu.se/e-tjanster/larplattform

och om Zoom-möten  https://studentportalen.gu.se/e-tjanster/zoom

Det egna projektarbetet innehåller både teoretiska och praktiska moment. Projektarbetet kommer att ske som ett grupparbete, där alla i gruppen tar ansvar för helheten av tilldelad uppgift. Projektarbetet redovisas i seminarieform, både med muntligt presentation och skriftlig inlämning i slutet av kursen.

Områden för projektarbete kommer att vara: Bindvävsfärgningar, Kolhydratfärgningar, Silverfärgningar, Immunohistokemiska metoder och Frysmetodiker. Varje grupp får tilldelat sig ett område att arbeta med.

Förutom projektarbetet skall även adekvata/ingående frågor och svar formuleras rörande de övriga projektområdena. Frågorna skall ställas till de andra grupperna vid redovisningstillfället/seminariet. Frågor och svar skall  även inlämnas skriftligt innan redovisningstillfället. 

Vi rekommenderar er att starta med projektet så snart som möjligt. Som hjälp till strukturering, kommer ni  att få uppgifter att utföra mellan varje "träff". Dessa uppgifter skall skickas in.

Kursen avslutas med en skriftlig salstenta där era teoretiska kunskaper (från föreläsningar och egenstudier) bedöms. Bedömning för betygssättning sker av både skriftlig tentamen och projektarbete.

Vecka 4-2021 Skriftlig omtentamen den 25 januari kl 10-14 i Patologens aula

 

Examinator: Johan Mölne johan.molne@gu.se

Kursledare: Anette Liljeroth anette.liljeroth@gu.se 

Kursadministration: Tizalech Ayele tizalech.ayele@gu.se

Lärare: Anette Liljeroth anette.liljeroth@gu.se, Christin Karlsson christin.karlsson@gu.se, Johan Mölne johan.molne@gu.se

Schema (Länkar till en externa sida.)

Länk till studentportalen

Kursplan

Litteraturlista

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum