Kursöversikt

Välkommen till kursen IEG101 Innovation och entreprenörskap H20

Studier om innovation och entreprenörskap handlar om aktörer, innovationsprocesser, deras bestämningsfaktorer samt deras sociala och ekonomiska konsekvenser. Innovationsprocessen är det centrala studieobjektet där studiet av entreprenörskap utgör en delmängd. Hanteringen av immateriella tillgångar i innovationsprocesser är också ett viktigt fokusområde i studier av innovationsprocesser inom en marknadsekonomi. Forskningen om innovation och entreprenörskap syftar till att förklara sambanden mellan dem, samt deras sociala och ekonomiska konsekvenser. Den identifierar metoder och strategier för att främja innovation och entreprenörskap i ett samhälls- och organisationsperspektiv, och analyserar effekterna av innovationsrelaterad samhällsförändring på individer, organisationer, näringar, institutioner och kunskapsbildning.

På grund av Corona-virusets framfart sker nu all undervisning vid Göteborgs Universitet utan fysiska möten. Det innebär att samtliga föreläsningar och seminarier sker digitalt och att du kommer att kunna fullgöra kursen utan att behöva ta dig till Handelshögskolans lokaler.

Introduktionstillfället och övriga föreläsningar kommer att ges elektroniskt, med det digitala verktyget Zoom. Mer information om verktyget, såsom inloggning och nedladdning av programvaran hittar du i StudentportalenLänkar till en externa sidaLänkar till en externa sida..

Information till studenter om höstterminen 2020  https://studentportal.gu.se/coronaviruset/hostterminen-2020?skipSSOCheck=true 

Inbjudan till Kursintroduktion via Zoom (måndag 31/8, 13:15-15:00) har lagts ut . Inbjudningar till till övriga kurstillfällen (föreläsningar mm) kommer att läggas ut allteftersom under kursens gång. 

Kursplan

Litteraturlista

Schema

Kontaktpersoner:

Kursansvarig: Sven Lindmark sven.lindmark@gu.se

Kursadministratör: Bettina Sirén Elwing bettina.siren@gu.se

Studievägledare: svl.es@handels.gu.se 

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum