Kursöversikt

Välkommen till uppdragsutbildningen OMU925 Uppföljning och omvårdnad av organtransplanterade personer på längre sikt

Denna kurs går som uppdragsutbildning med kurskod OMU925 men även som valfri kurs med relevans för inriktningarna barn och ungdomar, kirurgisk vård, hjärtsjukvård och medicinsk vård med kurskod OM9260

 

PÅ GRUND AV PÅGÅENDE PANDEMI STÄLLS UPPDRAGSUTBILDNINGEN IN VÅREN 21


Kursen pågår:
v 13 - 22, 2021
Kursansvarig: Annette Lennerling (Vid frågor om kursens innehåll och examination)
Examinator:
Koordinator: Anneli Ringblom (vid frågor om anmälan och administrativa frågor)
Utbildningsadministratör: Cecilia Ohlsson (vid frågor om anmälan och administrativa frågor)

INFORMATION TILL ER SOM SÖKER SOM UPPDRAGSUTBILDNING

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs yrkesexamen inom något av hälsovetenskapens huvudområden samt Svenska B och Engelska A på gymnasienivå eller motsvarande.

Praktisk information: Kurskod OMU925

Antal platser: 18. Om sökantalet överstiger maxantalet så kommer platserna att ges i turordning utifrån anmälningsdatum.

Kurskostnad: Kostnadsberäkningen av utbildningen uppgår till 5000 kr/deltagare (exkl moms). I denna kostnad ingår boken Core curriculum for transplant nurses.

Kurstid: VT2021

Anmälan Anmälningsblankett laddar du ner via institutionens webbsidaLänkar till en externa sida. för uppdragsutbildningar. Vänligen ta noga del av informationen på blanketten samt notera de bilagor som ska medsändas anmälan. Sista ansökningsdag: 1 mars, 2021

 

För er som läser kursen som valfri kurs med relevans för inriktningarna barn och ungdomar, kirurgisk vård, hjärtsjukvård och medicinsk vård. Det finns 4 platser, dessa  söks via utbildningsadministratör för specialistsjuksköterskeprogrammen på halvfart. Om antalet sökande överskrider 4 studenter lottas platserna oavsett inriktning. Sista ansökningsdag är 15 oktober. Ni kommer få kursboken Core curriculum for transplant nurses.

 

Schema

Schemat är preliminärt fram till två veckor innan kursstart. OBS! Är under planering

Schema

Kursplan och litteraturlista

Kursplan är det fastställda dokumentet kring kursens upplägg och innehåll, bl.a. förkunskapskrav och lärandemål.  
l litteraturlistan hittar du litteratur och övriga referenser som gäller för kursen. Mycket litteratur finns att låna på universitetsbiblioteket Länkar till en externa sida.med ditt GU-kort.

Kursplan OMU925
Litteraturlista OMU925

Kursplan OM9260
Litteraturlista OM9260

Studiehandledning

I studiehandledningen hittar du fördjupad information om kursens moment och innehåll. Studiehandledningen är preliminär fram till två veckor innan kursstart.

Studiehandledning

Information om Covid-19

Vi har alla ett fortsatt ansvar att försöka minska smittspridningen av Covid-19 i samhället. Håll dig uppdaterad kring vad som gäller för dig som student på Sahlgrenska akademins sida i Studentportalen.

SA:s information om Covid-19 (med länken: https://studentportal.gu.se/minastudier/sahlgrenska/information-fran-vicedekan-for-utbildning)

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum