Kursöversikt

Välkommen till kursen EU1330 Forskningsmetod i Europakunskap, 15 hp, HT2019!

Kursen ingår  i Europaprogrammet, termin 5 och ges även som fristående kurs. Startdatum för kursen är 2 september. 

Kursintrodukionen äger rum 2 september  kl. 10:15-12:00 i sal 220 på Annedalsseminariet, Institutionen för Globala Studier,  Konstepidemins väg 2B, 413 14 Göteborg.

Under vecka 32 kommer alla som är antagna att få e-post med information om kursen. Schema och litteraturlista finner ni under rubriken viktiga kursdokument längre ner i menyn. 

För att se alla sidor på CANVAS måste du vara registrerad på kursen.

Om du har allmäna frågor om dina studier går det bra att besöka den gemensamma studentreceptionen på Sprängkullsgatan 19. Du finner den i byggnad B, Statsvetenskapliga institutionen, vån 4.

Registrering

Registrering till kursen sker i Ladok som du når via Studentportalen. Registeringsperioden är 26-28 augusti. Innan eller efter det går det inte att registrera sig på webben. Det är först när du är registrerad som du kommer åt hela kursen och är en giltig student på kursen. 

Om du missar att registrera dig så kontakta studieadministratör Mimmie Håkansson.

Viktiga kursdokument

Kursplan
Litteraturlista
Schema (både för EU1330 Forskningsmetod i Europakunskap och EU1540 Kandidatuppsats i Europakunskap) 

All övrig information kommer att finnas tillgänglig i respektive modul för kursen. Introduktionsföreläsningen hittar ni här: Forskningsmetod i Europakunskap H19 20190902.pdf

Tillgång till modulerna får ni vid registrering. För er som vill förbereda er även innan registrering så startar kursen med Modulen Vetenskapsteori, där böckerna Samhällsvetenskapernas Förutsättningar (kap. 1-11), samt Fråga det förflutna  (kap. 1-3) används.

 

Viktig information om behörighet

För att vara behörig till kursen EU1330 Forskningsmetod i Europakunskap som EP-student krävs kunskaper motsvarande avklarade kärnkurser 60 högskolepoäng i Europakunskap samt genomgångna kurser i något av Europaprogrammets profilämnen omfattande 60 högskolepoäng.

Vanligen innebär det att du har minst godkänt på kärnkurserna EU1110 Introduktion till Europakunskap, EU1130 Modern europeisk integration, EU1235 Modern europeisk integration 2 och EU1240 Att Leva i Europa. Du ska också ha genomgått studier inom ditt profilämne.

Om du antas med villkor har du tillåtelse påbörja kursen utan att vara registrerad (men tänk på att du inte är försäkrad, CSN-berättigad eller annat som hör studentlivet till). Därefter har du tre veckor på dig att avsluta kurserna du saknar betyg på, och om du inte gör detta blir du inte registrerad och kan inte fortsätta på varken metodkursen eller uppsatskursen.

Inför EU1540 Kandidatuppsats i Europakunskap: 

För att vara behörig till uppsatskursen och kunna lämna in uppsatsen, krävs att du senast vid inlämningstillfället är färdig med samtliga moment på EU1330 - Forskningsmetod i Europakunskap och har fått dessa inrapporterade i Ladok samt är registrerad på EU1540 - Kandidatuppsats i Europakunskap. 

Kontakt 

Notera!  För att kontakta kursansvarig eller någon av lärarna på kursen ska ni endast använda mail, inte några meddelandefunktioner i Canvas.

Kursansvarig: Patrik Vulkan: patrik.vulkan@socav.gu.se 

Kursadministratör: Mimmie Håkansson: europa@pol.gu.se 

Studievägledare: Eva Nilsson: studentcounselling@pol.gu.se

Studierektor: Urban Strandberg: urban.strandberg@pol.gu.se 

Att hitta på Canvas

För att göra det så enkelt för er som möjligt att hitta innehåll på kursen på Canvas så använder vi oss av moduler. Där kan du hitta det mesta som gäller för kursen, mappar för inlämning, instruktioner för eventuella övningar med mera.

 

 

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum