Kursöversikt

Kursmomentet "Demonstration" ingår i flera delkurser för ämneslärarstudenter som läser fysik eller naturkunskap. Inom varje delkurs består detta moment av två förberedelsetillfällen och ett redovisningstillfälle. I varje delkurs bokar du dig i en av de tillgängliga experimentgrupperna, förbereder dig väl inför presentationen samt sammanställer en skriftlig rapport som lämnas in i efterhand enligt överenskommelse.

För ämneslärarstudenter som läser ämnet fysik (L9FY10/LGFY10 och L9FY20/LGFY20) ingår demonstrationsmomentet i tre delkurser: Termodynamik, Ellära samt Vågrörelselära och optik. Se preliminärt schema under vårterminen: L9FY10/LGFY10 och L9FY20/LGFY20.

För ämneslärarstudenter som läser ämnet naturkunskap (LGNK60)ingår demonstrationsmomentet i två delkurser: Ellära samt Vågrörelselära och optik. Se preliminärt schema under vårterminen: LGNK60.

Bokning i experimentgrupp: Klicka på "Personer" i vänsterkolumnen och välj aktuell flik "Grupper - ..." för att boka dig i en av de tillgängliga experimentgrupperna, normal gruppstorlek = 2 st.

Muntlig presentation: Tidsutrymmet för den muntliga redovisningen är ca 15 minuter per experimentgrupp, var väl förberedda så att ni håller er inom den ramen.

Skriftlig rapport: Ca en vecka efter den muntliga presentationen laddas en skriftlig rapport (en per experimentgrupp) upp på kurshemsidan i respektive modul. Rapporten ska ha ett separat frontblad med titel och namn samt 4 sidor, gärna med förklarande bilder. Glöm inte att ange samtligas namn på frontbladet. För lite tips angående rapporten, se dokumentet "Rapportskrivning i fysik.pdf".

/Ingvar

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum