Kursöversikt

Välkommen till EHG111 Ekonomisk historia före 1913,  H20

Vilka är den moderna ekonomins rötter? I denna kurs undersöker vi dessa, från stenåldern till och med industrialismens genombrott: Livsmedelsförsörjning, rekrytering av arbetskraft, varuproduktion, handel och sjöfart. Stor vikt läggs vid jämförelser mellan olika samhällen och förändringar över tid. Du får också kunskap om enklare ekonomisk idéhistoria, termer och begrepp, samt träning i ett kritiskt förhållningssätt.

På grund av Corona-virusets framfart sker nu all undervisning vid Göteborgs Universitet utan fysiska möten. Det innebär att samtliga föreläsningar och seminarier sker digitalt och att du kommer att kunna fullgöra kursen utan att behöva ta dig till Handelshögskolans lokaler.

Alla föreläsningar kommer att laddas upp på kursens Canvas-sida. Introduktionstillfället den kommer att göras elektroniskt, med det digitala verktyget Zoom. Mer information om verktyget, såsom inloggning och nedladdning av programvaran hittar du i StudentportalenLänkar till en externa sidaLänkar till en externa sida..

 

Information till studenter om höstterminen 2020  https://studentportal.gu.se/coronaviruset/hostterminen-2020?skipSSOCheck=true

 

Kursplan

Litteratur

Schema 

Kontaktpersoner

Kursansvarig:

Per Hallén per.hallen@econhist.gu.se

Kursadministratör: 

Bettina Sirén Elwing student.es@handels.gu.se

Studievägledare:

Linda Schöndell svl.es@handels.gu.se 

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum