Kursöversikt

Välkommen till Kvalificerad arbetspraktik med personalvetenskaplig inriktning

Information om höstterminen
De kurser och program som ges av Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap under HT21 är campusbaserade med digitala inslag. Det betyder att det på de allra flesta av våra kurser planeras för att vissa undervisningsmoment ska ges på plats i våra lokaler. Dessa inslag kommer inte att erbjudas online utan kräver närvaro på campus. Vilka undervisningsinslag som planeras att ges på campus framgår av kursschema här på kursens sida på lärplattformen Canvas. Med tanke på rådande omständigheter med coronapandemin och eventuella förändringar vad gäller restriktioner om fysisk distans måste beredskap alltid finnas för att förändringar som innebär ytterligare digitala inslag kan ske med kort varsel. Ni ansvarar själva för att hålla er uppdaterade via Canvas, Studentportalen och GU:s hemsida för vad som gäller för just din kurs eller utbildning. 

Kursen vänder sig till dig som har minst 180 hp inklusive ett examensarbete om minst 15 hp inom huvudområdet personalvetenskap eller motsvarande. Dessutom krävs en överenskommelse/praktikplan upprättad mellan företrädare för praktikplatsen och studenten. 

Kursen består av en praktikperiod om ca 20 veckor som du tillbringar på en arbetsplats med en utsedd handledare som vägleder dig. Arbetspraktiken görs inom ett företag, en förvaltning, myndighet eller annan organisation i Sverige eller utomlands. Praktiken ska ligga inom personal- och arbetslivsområdet och erbjuda arbetsuppgifter som är av värde både för din studieinriktning och din framtida yrkesverksamhet inom området. 

Klicka på Moduler i vänsterspalten,  i modulen "Innan kursen startar" hittar du all information du behöver för att förbereda dig inför kursstart. Där finns det viktig information och dokument som du behöver i samband med att du letar efter praktikplats. Innan kursen startar ska du och handledaren på praktikplatsen underteckna en överenskommelse/praktikplan. För att göra detta ska du använda dokumentet "Överenskommelse, mall". Denna ska skickas till institutionen (lars.hansen@gu.seantje.olsen@gu.se) senast 24 juni. Det är du själv som ansvarar för att hitta en praktikplats, så det är bra att börja leta så tidigt som möjligt!

Kursen startar med en introduktion tisdag den 31 augusti 2021.

Du behöver registrera dig för att behålla din plats på kursen. Du registrerar dig i Ladok under perioden 23-24 Augusti. Om du inte registrerar dig kan din plats komma att erbjudas någon annan. Instruktioner och mer information hittar du här: http://studentportal.gu.se/e-tjanster/registrering/ 

Har du en funktionsnedsättning och behöver pedagogiskt stöd? Via den här länken hittar du information om universitetets stöd till studenter med funktionsnedsättning: https://studentportal.gu.se/handledning-och-stod/funktionsnedsattning

Studievägledning
Antje Olsén antje.olsen@gu.se

Utbildningsadministration
För övriga studentrelaterade frågor
student@socav.gu.se

 

Varmt välkommen till kursen!

Kursansvarig: Andreas Gunnarsson
E-post:
andreas.gunnarsson@gu.se

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum