Kursöversikt

Välkommen till läkarprogrammets Termin 1

Terminskursen börjar måndagen den 21 augusti kl 09:00 med obligatoriskt upprop.

Lokal:  Björn Folkow (Medicinaregatan 9)

Du kan webbregistrera dig fr.o.m. måndagen den 14 augusti  t.o.m. uppropsdagen.

  • Har du frågor om antagningen eller övergripande frågor om programmet, kontakta studievägledarna stvl.lakarprogrammet@sahlgrenska.gu.se
  • Har du frågor om terminskursen kan du mejla kursadministrationen på mejladress: t1lakarprogrammet@gu.se eller terminsansvarig Anne Uv anne.uv@gu.se
  • Har du frågor om TYK (tidig yrkeskontakt) och VFU (verksamhetsförlagd utbildning), mejla TYK@allmed.gu.se
  • Har du frågor om tillgodoräknande, se egen rubrik för detta nedan. 

Information om antagning/registrering och terminsstart har skickats till dig via mail.

 

Schema, kursplan, kurslitteratur och studieplan

Studiehandledning för termin 1

Kursplan LPG001

Kurslitteratur LPG001

Schemalänk Time Edit

 

Tillgodoräknande av del av kurs (termin 1, kurskod LPG001) 

Använd "Ansökan tillgodo del av kurs T1" som finns på  studentportalen (skrolla ned till rubriken Tillgodoräknande)

Läs studiehandledningen för LPG001 (finns ovan), för att se vad de olika momenten i blanketten innebär. 

Det är viktigt att blanketten är riktigt ifylld och att alla bilagor är med (resultatintyg och aktuella kursplaner som ligger till grund för ansökan, samt eventuella studiehandledningar eller andra underlag om detta behövs för förtydligande). Ofullständiga eller otydliga ansökningar kommer att skickas tillbaka för komplettering innan bedömning kan göras.

Lite tips:

Du som avklarat termin 1 på läkarprogrammet vid annat svenskt lärosäte (vårterminen 2015 eller senare) kan sannolikt tillgodoräkna dig TYK (tidig yrkeskontakt) och ” Uppgifter och seminarier i Professionell utveckling”. Inkom med ansökan om tillgodoräkning för dessa moment så snart som möjligt!

Följande moment måste alla göra:

  • Webbaserade körkort (modulkod 2010)
  • Webtest Professionell Utveckling (modulkod 2025)
  • EPA-webtest, praktisk hjärt- lungräddning (modulkod 2030) (Du kan få delvis tillgodoräknande om du gjort HLR tidigare)

Handläggningstid

Ansökningar om tillgodoräknande kommer behandlas från och med 7. augusti. Kompletta ansökningar som inkommer perioden 7. aug till 25. aug kommer få en snabb bedömning. För ansökningar som inkommer senare än 25. aug blir handläggningstiden längre. 

OBS: Om du får beslut om tillgodoräknande av del av kurs, kan du inte göra de obligatoriska momenten som ingår i den kursdelen. Det innebär att du inte kan delta i gruppövningar eller genomföra examinationer knutna till det du fått tillgodoräknat.  Ett beslut kan inte återtas varken av universitetet eller av den sökande själv. Tänk på att ett tillgodoräknande av poäng kan påverka din rätt till studiemedel, kontakta CSN om du har frågor kring detta.

 

Viktiga förkunskaper inför termin 1 

I behörighetskraven för läkarprogrammet ingår Biologi 1 och 2 samt Kemi 1 och 2. Nedan hittar du listor på nyckelbegrepp inom dessa ämnena som är särskilt viktiga inför termin 1 och som vi utgår från att du kan inför terminsstart. Friska gärna upp kunskapen så du får en så bra start som möjligt på dina studier.

Viktiga gymnasiekunskaper inför:  

Basal cellbiologi (börjar kursvecka 2)

Anatomi och histologi (börjar kursvecka 3)

Biokemi  (börjar kursvecka 11)

När du fått GU konto, tidigast 10 dagar innan kursstart, kan du registrera dig för tillgång till online material som kan hjälpa dig att friska upp förkunskaperna - sidan är under uppbyggnad...