Kursöversikt

Välkommen till Invärtesmedicin I, LÄG062 (27 hp) HT23

 Stetoskop på säng

 

Kursen ges av Institutionen för medicin under läkarprogrammet termin 6


Kursperiod: 2023-09-04 -- 2024-01-14

 

Invärtesmedicin I är en stor kurs, och det är vår förhoppning att du under denna kurs verkligen får uppleva att du går från att vara student till att börja känna dig som läkare. Vår undervisning baseras på smågruppundervisning kring olika specialområden, och däremellan praktisk träning på olika vårdavdelningar där du deltar i allt det vardagliga arbetet kring patienten. Förhoppningsvis kommer du i slutet av kursen att känna dig som en nybliven AT-läkare - det är i alla fall vår strävan att du känner så när kursen är klar.

Kursen Invärtesmedicin 1  kommer att inledas med en introduktionsvecka till invärtesmedicinska sjukdomar.  Efter den inledande veckan kommer ni fortsätta enligt den gruppindelning som presenteras vid uppropet. Ni kommer då att delta i undervisning inom olika ämnen under specialveckorna. Undervisningen kommer att genomföras både på plats i den kliniska verksamheten (VFU), samt distansundervisning för teoretiska moment. Principschema för respektive specialvecka ska finnas två veckor innan kursstart.

Schema: Nedan finns ett översiktsschema där du utifrån grupptillhörighet kan se vecka och aktivitet. Detaljerat schema till introduktionsveckan och LNDU-veckorna (v.39 och v.41) hittar du i TimeEdit. För dina specialveckor och VFU:n hittar du schema under respektive modul. 

 

Registrera dig via studentportalen för att få full tillgång till Canvassidan. Registreringen är öppen mellan 2023-08-28 -- 2023-09-04.

 

Viktiga länkar

Gruppindelning (länk till modul)

Kursplan och litteraturlista

Studiehandledning

Översiktsschema

Schemalänk till TimeEdit

 

All information som rör dig som student på Göteborgs universitet och Läkarprogrammet hittar du på Studentportalen. På Canvas finns kursspecifik information.

 

Frågetecken clipart. Gratis nedladdning | Creazilla

Vid frågor kontakta: 
Invartesmed.lakarprogrammet@gu.se

Frågor/problem gällande inlogg på VGR-datorer kontakta VGR-it 010-4737100
Gällande behörigheter i SU lokaler - kontakta Invartesmed.lakarprogrammet@gu.se. För snabbare hantering, uppge ditt kortnummer samt nummer på kortläsaren det gäller.

Om något händer/anmälan incident

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum