Kursöversikt

Välkommen till kursen Invärtesmedicin II, LÄA071 (10,5 hp) HT23

Röntgen HT23.jpg

 

Kursen ges av Institutionen för medicin och ingår i läkarprogrammet termin 7

Kursstart måndagen den 21/8 2023 (v.34). Det är inget gemensamt upprop utan du börjar direkt med VFU eller Casevecka beroende på vilken grupp du tillhör.

Datum för registrering på kursen via ladoktjänster: 2023-08-14 --2023-08-28, registrera dig innan kursstart så att du kommer åt hela kurssidan.

Invärtesmedicin II är en fortsättning på kursen LÄG062 Invärtesmedicin I och ges på avancerad nivå. Invärtesmedicin II är inriktad på att träna integrering av detaljkunskap eller olika kompetenser till en helhet, t.ex. att med utgångspunkt från ett patientfall kunna diskutera både det medicinska handläggandet och etiska aspekter. Ett centralt syfte med kursen är att bidra till den fortsatta utvecklingen av professionella färdigheter framför allt avseende konsultation, etik och kliniskt resonerande.  

Kursen innehåller följande moment:  VFU 3 hp, muntlig examination 6 hp och kirurgi/gastro 1,5 hp. Under termin 7 ges VFU 3 och muntlig examination och under kirurgikursen, termin 8, ges kirurgi/gastro.

 

Med vänliga hälsningar
Kursledningen

 

Viktiga länkar

Gruppindelning (länk till modul)

Kursplan och litteraturlista

Studiehandledning

Översiktsschema 

Schemalänk till TimeEdit

 

All information som rör dig som student på Göteborgs universitet och Läkarprogrammet hittar du på Studentportalen. På Canvas finns kursspecifik information.

 

Frågetecken clipart. Gratis nedladdning | Creazilla

Vid frågor kontakta: 
Invartesmed.lakarprogrammet@gu.se

Frågor/problem gällande inlogg på VGR-datorer kontakta VGR-it 010-4737100
Gällande behörigheter i SU lokaler - kontakta Invartesmed.lakarprogrammet@gu.se. För snabbare hantering, uppge ditt kortnummer samt nummer på kortläsaren det gäller.


Om något händer/anmälan incident