Kursöversikt


Kursinformation

Handelsrätten är den sista grundkursen på ekonomie kandidatprogrammet och bygger vidare på kursen Introduktion till handelsrätt som ges på programmet under termin 2. Under kursen behandlas företagens viktigaste finansieringsformer samt deras uppkomst och funktion. Kursen består av två ingående delar; Civilrätt (med associations-, aktiebolags- och obeståndsrätt) respektive Skatterätt. Vidare behandlas företagsbesiktning inom kursen, så kallad Due Diligence

Om du har frågor gällande kursens upplägg, innehåll eller liknande, kontakta kursens amanuens. För frågor gällande resultatrapportering och schema eller liknande, kontakta kursens administratör. Vid frågor som rör dina studier mer generellt besvaras de av ekonomprogrammets studievägledning. 

Kursansvariga: Anna Warberg, Mats Persson och Patrik Emblad

Du kan prata med lärarna/kursansvariga i samband med undervisning. I övrigt ställs frågor till amanuensen. Lärarna bevakar inte meddelandefunktionen i Canvas. 

Kursamanuens: Disa Antán

Kursombud: Jenny Janhäll, Martin Jervne, Lara Kutlija och Oscar Wigertz. Du kan kontakta kursombuden genom meddelandefunktionen i Canvas. För andra kontaktvägar och mer information, se sidan Kursvärdering och kursutveckling.

Kursadministratör: Heléne Larsson

 


Kursdetaljer

EKR102 är en grundkurs som består av 12 hp och ges på ekonomie kandidatprogrammets tredje termin. Den går inte att läsa som fristående kurs. Studietakten är heltid och undervisningsspråken är svenska samt engelska.

Kursdatum: 16 november 2023 - 14 januari 2024

Kursregistrering: Alla studenter måste registrera sig i Ladok. Registreringsperioden öppnar den 9 november, vänligen registrera dig så snart som möjligt.

Kursplan EKR102

Litteraturlista EKR102

Schema EKR102

Studieanvisning EKR102

 


Examination

Kursens lärandemål examineras genom gruppinlämningar (grupp-PM), individuella inlämningar, individuell skriftlig tentamen samt genomförande av Due Diligence (företagsbesiktning).

Tentamenstillfällen

Tillfälle

Datum

Hur

Huvudtentamen

5 januari 2024

Digital salstentamen (DISA)

Omtentamen 1

10 februari 2024

Digital salstentamen (DISA)

Omtentamen 2

20 april 2024

Digital salstentamen (DISA)

Anmälan till tentamen: Anmälan sker alltid via Ladok senast 10 dagar före tentamen (om inget annat anges). Du hittar information om exakt tid och plats för varje tillfälle under fliken Examinationstillfällen på Ladok. 

På Studentportalen hittar du omfattande information om tentamina i universitetets gemensamma skrivsalar. Vänligen notera att det är du som student som är ansvarig för att känna till och följa universitets regler för examination. Det är därför viktigt att du läser igenom denna information i god tid innan tentamenstillfället.

 


 

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum