Kursöversikt


Kursinformation

Kursen ger en introduktion till centrala begrepp inom internationell ekonomi, med fokus på internationell handel och växelkurser. Kursen behandlar de grundläggande teoretiska modeller som kan användas för att förklara historiska och nutida handelsmönster, de vinster och förluster som internationell handel kan innebära dels för olika grupper inom länder och dels för länder och världen som helhet. I kursen behandlas också teorier för valutamarknader, växelkursens bestämning och växelkursrisker.

Kursansvarig: Pelle Ahlerup

Kursombud: Jenny Janhäll, Martin Jervne, Lara Kutlija och Oscar Wigertz. För kontaktinformation, se sidan Kursvärdering och kursutveckling.

Kursadministratör: Heléne Larsson


Kursdetaljer

Kursdatum: 23 oktober - 15 november 2023

Kursregistrering: Alla studenter måste registrera sig i Ladok. Registreringsperioden öppnar den 16 oktober, vänligen registrera dig så snart som möjligt.

Kursplan EKN105

Litteraturlista EKN105

Schema EKN105

Studieanvisning EKN105 


Examination

Kursens lärandemål examineras genom en individuell skriftlig tentamen.

Tentamenstillfällen

Tillfälle

Datum

Hur

Huvudtentamen

15 november

Digital salstentamen (DISA)

Omtentamen 1

27 januari 2024

Digital salstentamen (DISA)

Omtentamen 2

15 augusti 2024

Digital salstentamen (DISA)

Anmälan till tentamen: Anmälan sker alltid via Ladok senast 10 dagar före tentamen (om inget annat anges). Du hittar information om exakt tid och plats för varje tillfälle under fliken Examinationstillfällen på Ladok. 

På Studentportalen hittar du omfattande information om tentamina i universitetets gemensamma skrivsalar. Vänligen notera att det är du som student som är ansvarig för att känna till och följa universitets regler för examination. Det är därför viktigt att du läser igenom denna information i god tid innan tentamenstillfället.


 

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum