Kursöversikt

chris-lawton-5IHz5WhosQE-unsplash (1).jpg

 

Varmt välkommen till kursen i samhällsmedicin, omgång 1, höstterminen 2023!

På den här sidan finns översiktlig information om kursen som kan vara viktig för dig som student att läsa igenom innan du registrerat dig. Efter att du registrerat dig i Ladok hittar du detaljerad information om kursens innehåll och genomförande under menyvalet Moduler.

Denna kurs är i huvudsak campusbaserad, men en del moment kommer att hållas via Zoom. Schemat är preliminärt fram till två veckor innan kursstart. 

____________________________________________________________
Kursansvariga

Kursledare & examinator: Jörgen MånssonE-post: jorgen.mansson@gu.se

Kursadministratör: Erik Olsson

Hälsovetarbacken, hus 7, plan 3 (vill du komma förbi - kontakta oss innan så att vi är tillgängliga)
E-post:  samhallsmed.lakarprogrammet@gu.se  

Samhällsmedicinkursen är uppbyggd av delämnena Epidemiologi (EPI), Arbets -och Miljömedicin (AMM), Socialmedicin (SM), Rättsmedicin (RM), Geriatrik (GER) och Allmänmedicin (AM). Varje delämne har ämnesansvariga lärare. Du hittar kontaktuppgifter här: 
Delkursansvariga kontaktuppgifter 

___________________________________________________________

Generell information om kursen 

Studieperiod 
för kursen är 23-08-21 - 23-10-15

Registrera dig i Ladok mellan 23-08-14 - 23-08-28

Introduktion & upprop: Måndag 21/8 kl. 09.15 - 10.00, lokal: 2403 G Sandels (obligatoriskt)

Undervisningsform: Campusundervisning, vissa moment är förinspelade/på zoom

Examinerande moment: För godkänd kurs i samhällsmedicin krävs godkänt resultat i skriftlig salstentamen (DISA) samt att alla obligatoriska kursmoment fullgjorts, inklusive VFU med intyg från VFU-handledare. Se kursplan och studiehandledning för mer information kring obligatoriska kursmoment. 

Studiehandledning  

Kursplan

Kursöversikt, obligatoriska moment (uppdaterad 2023-08-18)

Kurslitteratur (böckerna finns att låna under kursen)

Schema

Terminologi för läraraktivitet

VFU sker individuellt på vårdcentral mellan 26/9 -6/10. Vårdcentralerna är utspridda i hela regionen, och du kan bli placerad en långt bort. Vill du ansöka om prioritering till VFU skall din ansökan vara inlämnad fredag 18/8 och skickas till Beatrice Joneken (beatrice.joneken@gu.se).

OBS! Strikta förtursregler gäller som vanligt. Alla vårdcentraler i VGR turas om med handledningsuppdragen för läkarstudenter, vilket innebär att det varierar vilka vårdcentraler som ingår i just er omgångs VFU.

Prioriteringsordning vid verksamhetsförlagd utbildning

Ansökan ska kompletteras med aktuellt intyg (intyg om sjukdom max 1 år gammalt, amanuens behöver intyg angående ev. undervisning under VFU-veckorna). Blankett för ansökan om prioritering hittar du här:

Blankett för ansökan om prioritering vid VFU 

VFU-placeringarna färdigställs dagarna efter uppropet. Läs mer om ersättning för resor och boende under VFU här.

studentportalen hittar du allmän information om dina studier, tjänster och verktyg som du har tillgång till som student på GU, information om studenthälsan, med mera. 

Dina kontaktuppgifter i Ladok måste vara aktuella. Under kursens gång kan det skickas mejl med viktig information till din GU-studentadress. Som student vid GU har du ansvar för att kolla din GU-studentadress alternativt vidarebefordra den till en e-postadress som du läser för att inte missa viktig information. Se också till att övriga uppgifter i Ladok är uppdaterade, då vi kan behöva komma i kontakt med dig via telefon och post. 

Registrera dig gärna i god tid så att du kommer åt informationen om kursen som ligger i modulerna. Om du har frågor, kontakta oss! 

Hälsningar från kursledningen