Kursöversikt

Varmt välkomna till kursen i gynekologi, obstetrik och klinisk genetik VT 24 omgång 2!

Kursledare: Bo Jacobsson

Du registrerar dig själv på kursen. Webbregistreringen öppnar 1 vecka innan kursstart och är öppen fram till uppropsdagen. Se mer information under E-tjänster. Länkar till en externa sida.

Om du av någon anledning inte kan webregistrera dig men har tänkt att gå kursen kontakta kursadministratrör Charlotta Björnler för att behålla din plats. Det kan ta några dagar innan kursen syns i din Canvas.

Kursens uppläg

* = obligatoriskt moment

Vecka 12-13
Föreläsningsveckor ObGyn. Obligatorisk introduktion* och mycket viktig amanuensinfo  18/3 kl. 08.30 i Föreläsningssal  Humlen, Östra sjukhuset
Etikdag* 27/3
Föreläsningsschema

Vecka 14-16
Klinisk placering*
Dugga* 5/4
OSCE-tentamen* 30/5

Vecka 17
Radiologi

Vecka 18-20
Klinisk placering*

Vecka 21-22
Uppsamlingsveckor VFU. De flesta kommer att ha vissa VFU-moment under dessa veckor. 

Det kliniska schemat med gruppindelning finns i Medinet https://medinet.se/obgyn2

Du loggar in mha inloggningsinformation som du finner i modulen "Schema" som du kommer åt när du registrerat dig på kursen.

Om man kommer överens med en kursare om att byta VFU-placering, så kan man göra detta genom att båda studenter senast 18/3 kontaktar charlotta.bjornler@gu.se. Man byter då VFU-schema med varandra för hela VFU-perioden. Efter 18/3 går det inte att byta VFU-placering med varandra.

OBS! Palpationsövningarna startar fr o m vecka 12. Se Medinetschema. Det är fullt tillåtet att byta tider sinsemellan, men ni kan inte komma extra på en annan tid än den givna. Grupperna är fulla.

 

Kursinformation

Kursplan LÄA094.pdf

Litteraturlista

Studiehandledning

Kontaktpersoner

Ansökan prioritering VFU

Prioriteringsordning vid verksamhetsförlagd utbildning

Länk till läkarprogrammets startsida på Studentportalen

Studentkåren - Vi finns här för dig! https://www.saks.se/

Som student vid GU har du ansvar för att bevaka din gu-studentadress alternativt vidarebefordra den till en e-postadress som du läser för att inte missa viktig information. Kontrollera även att du har aktuell e-postadress angiven i Ladok. 
Information om E-post på GU   Länkar till en externa sida.