Kursöversikt

Välkommen till fördjupningskursen i anatomi, del 1, vårterminen 2024!

 

Kursen börjar med obligatoriskt upprop och Inaugurationsföreläsning tisdag 23 januari kl. 17.00-19.00 och den kommer att vara på plats i sal Nils Nilsson, Medicinaregatan 3.

 

Uppropet är obligatoriskt och skulle du få förhinder ska du kontakta kursadministratör Ann Ljungblom.

Du kan webbregistrera dig på kursen från och med den 16 januari till och med kursstarten den 23 januari.

Kursen ges på svenska och vänder sig i första hand till studerande vid läkarprogrammet som är intresserade av att förkovra sig inom anatomiämnet och vill få möjlighet att arbeta som amanuenser (juniorlärare) i anatomi vid Sahlgrenska akademins läkarprogram.

Genomförd kurs Basvetenskap och klinisk introduktion (LPG003) 30,0 hp, samt godkänt resultat på de delar som examinerar anatomiämnet i kursen LPG003, sammanlagt 12 hp (skriftlig salstentamen 2 (7,0 hp) och muntlig tentamen (5,0 hp)).

Undervisningen sker på kvartsfart under sen eftermiddagstid och kvällstid. Förutom föreläsningar inom fördjupad klinisk rörelseanatomi, anatomisk terminologi och ämnesdidaktik ingår obligatoriska gruppövningar i funktionell anatomi och ytanatomi och dissektioner av humana preparat. Syftet med kursen är dels att utbilda juniorlärare för de praktiska undervisningsmomenten i våra anatomikurser, dels att erbjuda en fördjupad utbildning i anatomi för blivande läkare med sikte på de kirurgiska disciplinerna.

Hälsningar


Pawel Szaro pawel.szaro@gu.se 
Kursledare

Docent/överläkare, med. dr., Avdelning för radiologi
Sahlgrenska universitetssjukhuset
arbete: 031-3426857
mobil: 0707849409

 

Nedan hittar du kursplan, litteraturlista och ett preliminärt schema.

LÄ014G Kursplan.pdf

Preliminärt schema

Målbeskrivning (huvud/halsdelen uppdaterad)

Kontaktinformation

Kursmaterial

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum