Kursöversikt

Welcome to Bachelor Thesis in Finance, 15 hp Spring 2024

 Canvasbild uppsats finans.jpg

 
Course coordinator:                     Taylan Mavruk
Course administrator:                 Christina Varkki

Student representatives:             Viktor Holmlund; Viktor Malm. See page Course evaluation and development

 

Syllabus                        

Schedule


Please note, course introduction January 17, 2024

VIA ZOOM - se anslag!

 


Vi får förfrågningar angående kandidatterminen i finans av studenter som planerar att kombinera studierna med praktik. Vi har full förståelse för att praktikplats kan uppfattas som en omistlig möjlighet. Oavsett varför man inte planerar att fullfölja sina studier med utgångspunkt i att de är utformade som campusbaserade heltidsstudier vill vi lyfta några saker att tänka på och samtidigt klargöra läget:

Kurserna

Du läser NEK301 Basic Econometrics tillsammans med studenter som har nationalekonomi som huvudområde samt EFI302 Finance, Bachelor Course. Finanskursen ges bara på vårtermin och innehåller obligatoriska moment i form av seminarieprestationer. Kurserna utgör en grund för att skriva en bra kandidatuppsats.

Kandidatuppsats

Uppsatskursen inleds vid terminsstart med en obligatorisk kursintroduktion där man får viktig information om kursens upplägg samt ges möjlighet att hitta en medförfattare. Kort efter introduktionen ska man ihop med sin medförfattare lämna in en projektplan över rangordnade ämnen man önskar skriva om och det inlämnade är det som baseras när tilldelning av ämne och handledare sker. Kursen är sedan uppbyggd kring ett antal seminarier under terminen som kräver närvaro.

Att skriva uppsats är heltidsstudier och vi har tidigare sett att när en medförfattare har andra åtaganden och är på annan ort kan detta påverka samarbetet och då även medförfattares möjlighet att slutföra uppsatsen. En annan viktigt aspekt är att denna uppsatskurs går en gång per år och man har endast rätt till handledning under den termin som man påbörjar kursen.

Uppsatskursen innehåller också Sustainability Day: Solutions som går av stapeln 2024-01-31

 


 Important documents:

1. Course guide

2. Introduction slides

3. Writing tips