Kursöversikt

Kursinformation

Kursen innehåller ett affärsspel som handlar om att på ett interaktivt och verklighetsnära sätt praktisera de företagsekonomiska kunskaper som studenten tillgodogjort sig under sitt första läsår. I team om fyra personer får studenterna simulera att de ansvarar för driften av ett bolag eller en organisation. Affärshändelser simuleras, beslut fattas och utfall jämförs med konkurrerande organisationer, d.v.s. med andra studenter. Allt sker i en digital miljö. Spelet främjar analys av komplexa situationer, samverkan i grupp och beslutsfattande.

Läs studieanvisningen för att förbereda dig för kursen (tillgänglig när du är registrerad).

Kursansvarig: Johan Åkesson och Anna-Karin Pettersson

Kursombud: Ida Danielsson, Desirée Fjellman, Alexander Holmqvist, Gustaf Krantz.

Du kan kontakta kursombuden genom att använda meddelandefunktionen i Canvas. För andra kontaktvägar och mer information, läs "Kursvärdering och kursutveckling" under Moduler.

Kursadministratör: Heléne Larsson

-----------------------------------------------------

I fredags efter föreläsningen öppnades Blue Connection för alla team för spel. Om ni har tekniska frågor ex. gällande inloggning etc kontaktar ni Markus Hansson på  markus.hansson@handels.gu.se

Support gällande genomförandet av Blue Connection erbjuds sista timman av varje runda innan stängning av rundan. Allt sker via Zoom. Teamen i Allén och Haga i ett Zoomrum och teamen i Linné och Vasa i ett annat (se länkar nedan). Se spelschemat nedan för när respektive runda stänger.   

Starten av 'debriefing-mötena' efter rundorna sker också i dessa Zoomrum. När det är möte för alla sektioner så kommer Allén och Hagas Zoomrum att användas.  

Länken till Zoommöten för teamen i sektionerna Allén och Haga:

Ej aktuellt längre!

 

Länken till Zoommöten för teamen i sektionerna Linné och Vasa:

Ej aktuellt längre!

/Johan och Anna-Karin


Kursdetaljer

Kursen Företagsekonomi i praktiken ingår i ekonomie kandidatprogrammet under termin 2 och går inte att läsa som fristående kurs.

Kursdatum: 20 maj till 2 juni

Registrering i Ladok är öppen från 13 maj. Vänligen registrera dig så snart du kan innan kursstart.

Kursplan EKF106

Litteraturlista EKF106

Schema EKF106  

Detaljschema för speldagarna - uppdaterat med teamansvar för möten.pdf

Studieanvisning EKF106

 


Examination

Kursens lärandemål examineras genom en individuell skriftlig tentamen och ett praktikfall.

Tentamenstillfällen

Tillfälle

Datum

Hur

Ordinarie tentamen

24 maj 2024

Digital salstentamen (DISA)

Omtentamen 1

21 augusti 2024

Digital salstentamen (DISA)

Omtentamen 2

okt/nov 2024

Digital salstentamen (DISA)

Anmälan till tentamen: Anmälan sker alltid via LadokLinks to an external site. senast 10 dagar före tentamen (om inget annat anges). Du kan hitta information om exakt tid och plats för varje tillfälle under fliken Examinationstillfällen på Ladok. 

På Studentportalen hittar du omfattande information om tentamina i universitetets gemensamma skrivsalar . Vänligen notera att det är du som student som är ansvarig för att känna till och följa universitets regler för examination. Det är därför viktigt att du läser igenom denna information i god tid innan tentamenstillfället.

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum