Kursöversikt

Välkommen!

 

Välkommen till kursen L6HK11 Hem- och konsumentkunskap 1 för lärare 1-6 15 hp

Här under följer Kursinformation om kursplan, litteraturlista och schema

När du registrerat dig på kursen kommer du att komma åt fler sidor för kursen i Canvas, registrering sker ca 1 vecka före kursstart

Instruktioner om hur du går tillväga hittar du på http://studentportal.gu.se/e-tjanster/registrering/

 

All information gällande Covid-19 i förhållande till denna kurs kommer att kommuniceras via detta kursrum. Håll dig uppdaterad via studentportalen om GU´s gemensamma riktlinjer och allmänna råd som med kort varsel kan ändras beroende på smittspridningsläget!

Information från fakulteten angående Covid 19 och aktuella direktiv https://cms.it.gu.se/infoglueDeliverWorking/ViewPage.action?siteNodeId=770546&languageId=100000&contentId=-1

 

Kursinformation

Välkomstinformation L6HK11a  

Hej student till våren 2024!

Här kommer information inför kursstart för delkurs A för L6HK11. Kursen börjar med kursintroduktion måndagen den 15 januari på campus, Institutionen för kost och idrottsvetenskap, Läroverksgatan 5, 411 20 Göteborg. Se vidare detaljer i Time Edit. 

Schema hittar du i Time Edit. Förändringar kan ske fram till två veckor innan kursstart, där efter sker ev. förändringar inom ramen för befintligt schema. 

"Kursguide" kommer i samband med kursstart och läggs i Canvasrummets moduler som nås efter registrering, dock närmare kurstart. 

Bra att veta är att mycket av litteraturen är digital och vi tillhandahåller några av de svåråtkomliga texterna, många texter är nåbara via GUs bibliotek. Du bör införskaffa följande bok till första veckan Hjälmeskog, K. & Höijer, K. (Eds.) (2019). Didaktik för hem- och konsumentkunskap. Gleerup.  Den kommer att användas även i kommande HKK-kurser. Kursen innehåller föreläsningar, seminarium, workshops där vissa är praktiska moment i kök samt inlämningsuppgifter med redovisningar.

Ett tips. Under ett av kökspassen kommer du att pröva metoder "att ta till vara" t.ex. att salta, safta, sylta eller fermentera, Du ska inför detta pass på egen hand skaffa frukt, bär, grönsaker  eller andra lämpliga livsmedel, passa gärna på att plocka under sommaren. Spara även gärna burkar och flaskor. 

Varmt välkomna! 

Vänlig hälsning Sara McGarvie (kursledare delkurs a) 

 

Kursplan

Du hittar kursplanen genom att söka på kurskoden via;

https://www.gu.se/studera/hitta-utbildning/hitta-kursplan-och-litteraturlista

Denna kurs är hållbarhetsmärkt

Göteborgs universitet tillämpar hållbarhetsmärkning av kurser och program. Kriterierna för hållbarhetsmärkning reviderads och fastställs av universitetets utbildningsnämnd 

 

Litteraturlista

Du hittar litteraturlistan genom att söka på kurskoden via;

https://www.gu.se/studera/hitta-utbildning/hitta-kursplan-och-litteraturlista

Två pdf-filer visas, en för kursplanen och en för litteraturlistan. Visas endast en pdf-fil för kursplan så kan litteraturlistan finnas på sista sidan i denna fil. Kontakta kursansvarig lärare om du inte hittar litteraturlistan eller om du är osäker på vilken version du ska använda i de fall det finns flera.

 

Kursguide

Kursguiden läggs upp här av kursansvarig lärare vid kursstart eller läggs i själva kursrummet vilket du kommer åt efter registrering

Kursguide:

Schema

Schemat är preliminärt fram till två veckor innan kursstart.

Den här kursen använder endast Timeedit för visning av kursschema. Inget separat schema tex i word-format kommer att publiceras.

Här hittar du kursens schema: https://cloud.timeedit.net/gu/web/schema/ri1957Q26Z20g5QQ0wZQ19x8005Q54Y9X2YYvyZ.html

I Studentportalen hittar du mer information om Timeedit: https://studentportalen.gu.se/e-tjanster/schema

 

Tentamensschema vid IKI som uppdateras kontinuerligt (leta upp din kurs i listan)

 

Särskilt pedagogiskt stöd - NAISintyg

Har du rätt till särskilt pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning är det viktigt att du tar kontakt med samordnarna för pedagogiskt stöd samt studievägledaren på institutionen i god tid inför kursstart för att ordna med ett NAISintyg.

Du behöver sända ditt NAISintyg till:

  • din studievägledare på institutionen när du fått det av samordnaren
  • till kursansvarig senast 4 veckor innan kursstart
  • tentamensadministratören på institutionen, inför varje salstenta du vill skriva med anpassning. Skicka ditt NAIS-intyg senast 4 veckor innan tentan till marja.schroder@gu.se. Skriv vilken tenta du vill skriva och vilka anpassningar du behöver vid tentan

Kontaktuppgifter till studievägledare och kursansvarig ser du längre ner på denna sida

 

Studentportalen

Här hittar du information som är viktig för dig som student

https://studentportal.gu.se/minastudier/iki?skipSSOCheck=true

 

Hållbart studentliv

Här kan du hitta information om bland annat studenthälsan, likabehandling och studiemiljö

https://studentportal.gu.se/studiemiljo-regler/hallbart-studieliv

 

 

Kontaktuppgifter

Studieadministratör/Studievägledare:

Maria Thorson

(Anne-Lee Lööf)

Kursansvariga:

Sara McGarvie sara.mcgarvie@ped.gu.se

Inriktningsansvarig HKK:

Jenny Rendahl

 

För att nå personal vid institutionen hittar du kontaktuppgifter här:

https://www.gu.se/kostvetenskap-idrottsvetenskap/om-oss/kontakt

 

Ny på Canvas?  

Läs mer om Canvas på Studentportalen »  

 

Regler vid tentamensskrivningar

http://studentportal.gu.se/studiemiljo-regler/tentamensregler

Anmälan till salstentamen

http://studentportal.gu.se/e-tjanster/skriva-salstentamen

Tentamensschema vid IKI