Kursöversikt

Linda Holmer_Teckningsmuseet_51.jpeg

Bild: Linda Holmer

Hej och välkommen till kursen Att bilderboksberätta!
Nedan finner du den information du behöver inför kursstart.

Väl mött,

Linda Holmer, kursansvarig lärare linda.holmer@hdk.gu.se

Om du har frågor om din registrering inför kursstart, vänligen kontakta utbildningsstöd: admission@hdk-valand.gu.se.


Studentportalen

I Studentportalen hittar du information som är bra att veta för dig som är ny student.

Registrera dig på kursen

För att bekräfta din plats på kursen måste du registrera dig. Det är först när du är registrerad som du räknas som student på kursen och kommer åt allt kursmaterial i Canvas.

Du registrerar dig på kursen i Ladok. Registreringen är öppen 26-29 augusti 2024. Om du inte registrerar dig i tid förlorar du din plats på kursen.

Zoom

Vi träffas fysiskt på HDK vid tre tillfällen, se schema längre ner. Övriga träffar sker via zoom. Här finner du en länk till hur du skaffar ett zoom-konto via GU.

Schema

Schema för kursen finns under Moduler, Schema (du behöver logga in med ditt konto för att få tillgång till Moduler).

Vi brukar generellt vara bra på att hålla dessa datum med få schemaändringar. Förbered dig därför att göra plats i kalendern så att du kan delta. Kursen bygger på att vi lär oss av varandra och av den kompetens gruppen besitter tillsammans med lärare. Tillfällena filmas ej.

Skulle det ändå vara så att du har förhinder kontaktar du kursansvarig och behöver eventuellt göra en kompletterande uppgift. Det är begränsat hur många kompletterinar du kan göra för att tillgodoräkna dig kursens innehåll och erhålla högskolepoäng. Ta kontakt med kursansvarig lärare om du är osäker.

Vi ses endast vid tre tillfällen på campus i Göteborg (Kristinelundsgatan 6-8) – vecka 40 och 46 och vecka 3 (2025). Övrig undervisning sker via zoom. 

Kursplan och litteraturlista

Obligatorisk kurslitteratur, facklitteratur, är följande:

Rhedin, U., Oscar K. & Eriksson, L. (red.) (2013)En fanfar för bilderboken!. Stockholm: Alfabeta. 
Antoine-Andersen, V. (2021). Samtal med Kitty Crowther. Stockholm: Lilla Piratförlaget.
McCullen, S. (2021). Bilderboksmakare. Stockholm: Lilla Piratförlaget.

Du kommer att få läsanvisningar till facklitteraturen efter det att kursen startat.

En lista med tips på skönlitterär läsning av bilderböcker publiceras här i Canvas den 26/8.

Lustläs skönlitterära bilderböcker.

I augusti kommer vi att publicera en skönlitterär lista på denna sida där vill vi att du beger dig till bibliotek/bokhandel och spenderar tid med att lustläsa skönlitterära bilderböcker.

Är du sugen på att smygstarta rekommenderar vi att du kollar in denna sida.
https://blog.picturebookmakers.com/

Studievägledning

Om du har frågor om dina studier, pedagogiskt stöd, godkänt studieuppehåll, kursers förkunskapskrav osv, är du välkommen att kontakta studievägledaren på HDK-Valand Britta Fernell Foufa, britta.fernell.foufa@gu.se. För mer information om Studievägledning på Göteborgs Universitet, läs mer på Studentportalen.

Studenthälsa

Det är viktigt att du mår bra och att du upplever att du kan hantera dina studier väl. Du kan ta kontakt med studenthälsan och det finns också olika resurser som du kan använda på egen hand. Läs mer om studenthälsa i Studentportalen.

Hållbart studieliv

Det finns ett öppet kursrum i Canvas för alla studenter vid Göteborgs universitet som heter Kurser för ett hållbart studieliv. Där finns en stresshanteringskurs, inspelade webbinarier om exempelvis ergonomi och prokrastinering. Det finns också ett flertal inspelade föreläsningar om studieteknik. Materialet finns på svenska och engelska och är alltid tillgängligt. 

Kurser för ett hållbart studieliv i Canvas

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum