Kursöversikt

Virgilius_Solis_-_Seven_Liberal_Arts_-_1924.680_-_Cleveland_Museum_of_Art.jpg

Välkommen till den öppna canvas-sidan för Liberal Arts!

Sidans huvudsakliga målgrupp är befintliga studenter samt alumner men även presumtiva studenter och andra nyfikna är såklart välkomna att spana in innehållet.

 

Programkurser

Nedan är länkar till de senaste kursupplagornas startsidor på Canvas, på vilka ni finner scheman, litteraturlistor, kursplaner och annat informativt.

Termin 1: Trivium (LIB210), 30 hp - Kan även läsas som fristående kurs.
Termin 2: Quadrivium 1: Kunskap, vetenskap och verklighet (LIB220), 30 hp
Termin 3: Quadrivium 2: Medvetande, mönster och mänsklighet (LIB230), 30 hp
Termin 4: Idéer om ideal (LIB240), 30 hp
Termin 5: Praktikprojekt (LIB250), 30 hp - Ej obligatorisk för Liberal Arts-examen. Finns i flera varianter samt har en blogg med studenters praktikreflektioner genom åren.
Termin 6: Uppsatstermin (LIB260), 30 hp

 

Orienteringskurser

Varje termin ges en fristående orienteringskurs som är riktade till en bred målgrupp men de kan även läsas av programstudenter (som vill läsa lite extra). Kursernas ges på distans eller under kvällstid på campus. Innehållet är tvärvetenskapligt och i linje med programmets inriktning och profil.

 

Postseminarier

Varje termin har vi två seminarier som ligger utanför de kurser vi läser. Oftast har vi en inbjuden gäst som pratar om något som bör kunna intressera många som läser eller läst programmet vilket följs av mingel med dryck och tilltugg. Andreas Ott (andreas.ott@gu.se) tar gärna emot förslag på gäster att bjuda in eller ämnen att avhandla på postseminarier. Deltagande är frivilligt och såväl programmets studenter, lärare och alumner är varmt välkomna.

Våren 2024 har vi följande två tillställningar:

'Mellan filologi och textilforskning: akademiska resor kring klassisk grekisk litteratur' med Giovanni Fanfani, doktor i grekisk och latinsk filologi.
När: 2 april kl. 16:15-18:00
Var: Sal J233 i Humanisten

Paneldiskussion om akademisk karriär efter Liberal Arts med en handfull Liberal Arts-alumner som alla påbörjat och i vissa fall avslutat en forskarutbildning (doktorerat).
Medverkande: Moa Airijoki (religionsvetenskap), Jakob Lundgren (vetenskapsteori), Hektor Löfgren (pedagogik) och 1-2 ytterligare.
När: 16 maj kl. 16:15-18:00
Var: Sal J233 i Humanisten

 

Alumnnätverk

Ett alumn-nätverk är under uppbyggnad. Vill du vara med - och få olika informationsutskick och inbjudningar till Liberal Arts-relaterade event - så kontakta Andreas Ott (andreas.ott@gu.se).

 

Programråd

Liberal Arts har ett programråd som sammanträder en gång per termin.

Programrådsordförande: Jakob Lundgren (jakob.lundgren@gu.se

Ledamöter: Felix Larsson (filosof), Johan Kärnfelt (idéhistoriker), Mikael Johansson (klassicist), Henrik Nilsson (biolog) samt Ayesha Berglund Mlaudzi (studentrepresentant)

Adjungerad: Andreas Ott (andreas.ott@gu.se)

Viktiga dokument

Utbildningsplan (för kandidatprogrammet Liberal Arts)

Examensbeskrivning (är på gång)

 

Kontaktinformation

Programkoordinator: Andreas Ott (andreas.ott@gu.se) svarar på övergripande frågor om Liberal Arts.

Studievägledning: Andreas Ott (andreas.ott@gu.se) eller studievagledningliberalarts@flov.gu.se svarar på frågor och ger stöd vad gäller bland annat studiesociala frågor, behörighetsfrågor och stöd vid funktionsnedsättning.

Utbildningsadministratör: Sandra Schriefer (sandra.schriefer@gu.se) svarar på frågor om registrering, avbrott, intyg osv.

Servicecenter https://studentportal.gu.se/handledning-och-stod/servicecenter hjälper till med bland annat studieintyg, studentkonto och GU-kort.

 

Särskilt pedagogiskt stöd
Om du har behov av särskilt stöd p.g.a. funktionshinder, kontakta Sektionen för student- och utbildningsstöd så fort du har blivit antagen. 

 

Annonsportalen

Göteborgs universitet har en portal (Annonsportalen) där uppdragsgivare annonserar om praktikplatser, exjobb och lediga tjänster (som bland annat kan vara extrajobb medan man studerar). Gå gärna in där och kika då och då. Det finns också prenumerationsmöjligheter.

 

Studentinformation - Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori  (FLoV) och Göteborgs universitet (GU) 

Lär dig Canvas
Checklista för dig som är ny student vid GU
Studentportalen
Välkommen till Inst. för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori 
Studiemiljö och regler
Brandskyddsinformation

Plagiering och akademisk integritet (Göteborgs universitetsbibliotek)

Vägledning om generativ AI i studierna

Akademiskt Språk för Studenter (ASK)

Boka handledning Akademiskt Språk för Studenter

Bra information till nya studenter vid GU

Göta studentkår

Studenthälsovård

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum