Kursöversikt

Välkommen till fördjupningskursen i anatomi, del 1, höstterminen 2024!

 

Kursen börjar med obligatoriskt upprop och Inaugurationsföreläsning måndag 9 september kl. 17.00-19.00 och den kommer att vara på plats i sal Nils Nilsson, Medicinaregatan 3.

 

Uppropet är obligatoriskt och skulle du få förhinder ska du kontakta kursadministratör Ann Ljungblom.

Du kan webbregistrera dig på kursen från och med den 2 september till och med kursstarten den 9 september.

Kursen ges på svenska och vänder sig i första hand till studerande vid läkarprogrammet som är intresserade av att förkovra sig inom anatomiämnet och vill få möjlighet att arbeta som amanuenser (juniorlärare) i anatomi vid Sahlgrenska akademins läkarprogram.

Genomförd kurs Basvetenskap och klinisk introduktion (LPG003) 30,0 hp, samt godkänt resultat på de delar som examinerar anatomiämnet i kursen LPG003, sammanlagt 12 hp (skriftlig salstentamen 2 (7,0 hp) och muntlig tentamen (5,0 hp)).

Undervisningen sker på kvartsfart under sen eftermiddagstid och kvällstid. Förutom föreläsningar inom fördjupad klinisk rörelseanatomi, anatomisk terminologi och ämnesdidaktik ingår obligatoriska gruppövningar i funktionell anatomi och ytanatomi och dissektioner av humana preparat. Syftet med kursen är dels att utbilda juniorlärare för de praktiska undervisningsmomenten i våra anatomikurser, dels att erbjuda en fördjupad utbildning i anatomi för blivande läkare med sikte på de kirurgiska disciplinerna.

Hälsningar


Pawel Szaro pawel.szaro@gu.se 
Kursledare

Docent/överläkare, med. dr., Avdelning för radiologi
Sahlgrenska universitetssjukhuset
arbete: 031-3426857
mobil: 0707849409

 

Nedan hittar du kursplan, litteraturlista. Ett preliminärt schema läggs ut längre fram.

LÄ014G Kursplan.pdf

 

Målbeskrivning (huvud/halsdelen uppdaterad)

Kontaktinformation

Kursmaterial

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum