Kursöversikt

MED722 Klinisk nutrition - Vetenskaplig metod, 7,5 hp

 

Avancerad nivå

Kursen läses inom Dietistutbildningens fjärde år och ges även som fristående kurs.

Kurstid:  2 september- 4 november 2024

Kursen har obligatorisk webbregistrering som är öppen mellan den 26 augusti t o m 1 september 2024.

Välkomna till kursintroduktion måndag 2 september kl.10.15 där vi går igenom schema, kursinnehåll och lärandemål! Lokal 3012, Hälsovetarbacken hus 3, Arvid Wallgrens backe 

Kursen är helt förlagd till campus. Efter kursintroduktionen 2 september vidtar en föreläsning om grundnivåerna i statistik. Redan efter lunch är det en dataövning som är en hands-on introduktion till statistikprogrammet SPSS. Vi sitter i datorsal men om ni vill använda egen bärbar dator går det bra. Ladda i så fall ner SPSS på era egna datorer så ni kan jobba parallellt med att se Anna utföra de olika stegen (tips om hur ni laddar ner SPSS finns här). Det är även bra om ni hunnit läsa/skriva ut 240902 SPSS-övning datahantering instruktioner.pdf för vi kommer att följa de instruktionerna noggrant. Vidare ska vi använda en excelfil med data som nås så fort ni registrerat er och kommer in på själva kurssidorna.

Välkomna!

Kontaktuppgifter
Kursteam: Anna Winkvist       Anna Winkvist     Hanna Augustin  Hanna-Augustin4.jpg



Kurs- och programadministratör nås via dietistprogrammet@medicin.gu.se


Schema (Observera att schemat korrigeras löpande under sommaren och är preliminärt fram till 2 veckor innan kursstart)
Karta Medicinareberget
Kursplan och kurslitteratur

Kursguide
Akademisk hederlighet

Så hittar du i Canvas: Under Moduler (åtkomst även i vänstermenyn) finns all övergripande information, samt handouts, information om projektarbetet och SPSS-övningar.

GU-studentmail: Som student vid Göteborgs universitet har du ansvar för att bevaka din studentmail för att inte missa viktig information. Det gäller även om du byter till en annan e-postadress i Canvas eller Ladok. Ett alternativ är att vidarebefordra den till en annan e-postadress

Studentportalen innehåller viktig information, verktyg och funktioner för dig som student vid Göteborgs universitet. Här hittar du bland annat information om likabehandling och vad du ska göra om du utsätts för diskriminering eller trakasserier, stöd vid studierelaterad ohälsa och information om former för studentinflytande. Du kan också installera program som du behöver i dina studier, och mycket mer. 

 

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum