Kursöversikt

Kursinformation

Kursen lär ut grunderna i hur regressionsanalys kan användas för att analysera samband mellan två eller flera variabler, i syfte att beskriva, dra slutsatser om orsakssamband, och göra prediktioner. I kursen läggs ett stort fokus på praktiskt tillämpbara färdigheter, på övning genom datoranalys av verkliga datamaterial, och på förståelse för de statistiska metodernas begränsningar.

Kursen bygger vidare på grundläggande statistiska kunskaper och studenten rekommenderas starkt att repetera begrepp och koncept som ingick i kursen EKS101 Statistik 1a.

Läs studieanvisningen för att förbereda dig för kursen (tillgänglig när du är registrerad).

Kursansvarig: Anders Boman

Kursombud: 

Du kan kontakta kursombuden genom meddelandefunktionen i Canvas. För andra kontaktvägar och mer information, se sidan Kursvärdering och kursutveckling.

Kursadministratör: Heléne Larsson  ep@handels.gu.se 


Kursdetaljer

EKS102 är en grundkurs som består av 7 hp och ges på ekonomie kandidatprogrammets tredje termin. Den går inte att läsa som fristående kurs. Studietakten är heltid och undervisningsspråken är svenska samt engelska.

Kursdatum:  2 september - 1 oktober 2024

Kursregistrering: Alla studenter måste registrera sig i Ladok. Registreringsperioden öppnar den 26 augusti. Vänligen registrera dig så snart som möjligt.

Sök Kursplan och Litteraturlista EKS102

Schema EKS102   Schemat är preliminärt fram till 2 veckor innan kursstart

Studieanvisning EKS102

 


Examination

Kursens lärandemål examineras genom en individuell skriftlig tentamen och obligatoriska skriftliga inlämningar.

Tentamenstillfällen

Tillfälle

Datum

Hur

Huvudtentamen

30 september 2024

Digital salstentamen (DISA)

Omtentamen 1

23 november 2024

Digital salstentamen (DISA)

Omtentamen 2

25 januari 2025

Digital salstentamen (DISA)

Anmälan till tentamen: Anmälan sker alltid via Ladok senast 10 dagar före tentamen (om inget annat anges). Du hittar information om exakt tid och plats för varje tillfälle under fliken Examinationstillfällen på Ladok. 

På Studentportalen hittar du omfattande information om tentamina i universitetets gemensamma skrivsalar. Vänligen notera att det är du som student som är ansvarig för att känna till och följa universitets regler för examination. Det är därför viktigt att du läser igenom denna information i god tid innan tentamenstillfället.

 

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum