Kursöversikt

Kursinformation

Kursen Externredovisning inleds med att grundläggande begrepp, principer och tekniker för löpande bokföring och bokslut presenteras. Sambanden mellan resultat- och balansräkningens olika delposter tydliggörs via genomgång av principerna för periodisering. Syftet är att uppnå en förståelse för vilka direkta och indirekta effekter som enskilda händelser i den löpande bokföringen och i bokslutet får på resultat- och balansräkningen.

Därefter behandlas hur lagar och kompletterande normgivning inom redovisningsområdet tillämpas på praktiska redovisningsproblem och hur dessa styr redovisningens utformning. Kursen ger också kunskap om årsredovisningens innehåll och sammansättning samt förståelse för vem som använder externredovisning. 

Läs studieanvisningen för att förbereda dig för kursen (tillgänglig när du är registrerad).

Kursansvarig: Anna Karin Pettersson

Terminsombud:  Läggs till senare

Du kan kontakta terminsombuden genom att använda meddelandefunktionen i Canvas. För andra kontaktvägar och mer information, läs "Kursvärdering och kursutveckling" under Moduler.

Kursadministratör: Heléne Larsson, ep@handels.gu.se 


Kursdetaljer

Kursen Externredovisning ingår i ekonomie kandidatprogrammet under termin 1 och går inte att läsa som fristående kurs.

Kursdatum: 9 september till 13 oktober 2024

Registrering i Ladok är öppen från 2 september 2024. Vänligen registrera dig så snart du kan innan kursstart.

Kursplan EKF111

Litteraturlista EKF111

Schema EKF111 Schemat är preliminärt fram till 2 veckor innan kursstart

Studieanvisning EKF111

 


Examination

Kursens lärandemål examineras genom individuell skriftlig tentamen, två praktikfall och muntlig redovisning av ett av praktikfallen på ett seminarium.

Tentamenstillfällen

Tillfälle

Datum

Hur

Ordinarie tentamen

11 oktober 2024

Digital salstentamen (DISA)

Omtentamen 1

30 november 2024

Digital salstentamen (DISA)

Omtentamen 2

13 augusti 2025

Digital salstentamen (DISA)

Anmälan till tentamen: Anmälan sker alltid via Ladok senast 10 dagar före tentamen (om inget annat anges). Du kan hitta information om exakt tid och plats för varje tillfälle under fliken Examinationstillfällen på Ladok. 

På Studentportalen hittar du omfattande information om tentamina i universitetets gemensamma skrivsalar . Vänligen notera att det är du som student som är ansvarig för att känna till och följa universitets regler för examination. Det är därför viktigt att du läser igenom denna information i god tid innan tentamenstillfället.

 

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum